Ga terug
Kaiserschmarrn / seizoensfruit en groenten

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks gerecht. Je kent het misschien wel van de wintersport! Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek die in stukjes wordt gesneden.
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Lunch
Keuken Oostenrijks

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 130 gram bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 50 gram suiker + 30 gram voor karamelliseren
  • Boter of olie om te bakken
  • 1 appel.

Instructies
 

  • Mix de bloem samen met de melk, het vanillesuiker en het zout.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door het bloem/melk mengsel heen. Mix de eiwitten samen met 50 gram suiker totdat deze stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden).
  • Spatel de eiwitten vervolgens door het overige beslag heen. Doe dit voorzichtig, zodat de lucht niet verloren gaat.
  • Verwarm de pan en smelt hier wat boter in. Bak de kaiserschmarrn (dit moet waarschijnlijk in twee delen, het is te veel beslag voor 1x bakken). Zet het vuur laag, het duurt even voordat het gaar is.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.
  • Draai de kaiserschmarrn om zodat je ook de onderkant kunt bakken en snijd hem in kleine stukjes.
  • Doe de appel er bij en verwarm dit ook mee. Als laatste verdeel je de suiker over de kaiserschmarrn, zodat dit kan karamelliseren. Serveer de kaiserschmarrn met poedersuiker!
Trefwoord Kaiserschmarrn, Pannenkoek