Ga terug
Bueno Cheesecake Bites

Bueno Cheesecake Bites

Deze cheesecake bites zijn gemaakt met een heerlijke kinder bueno vulling.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Dessert
Porties 16 Stukjes

Equipment

  • Bakvorm 20x20
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

Voor de Bodem

  • 150 gram digestive koekjes
  • 1 Kinder Bueno
  • 50 gram boter

Voor de Cheesecake

  • 300 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel witte chocolade hazelnoot pasta*
  • 1 Kinder Bueno
  • 60 gram zure room
  • 15 gram patentbloem
  • 100 gram melk chocolade

Instructies
 

  • Begin met het maken van de bodem. Vermaal de koekjes samen met de kinder bueno en mix dit met de gesmolten boter. Leg de bakpapier op de bodem van de bakvorm en stort hier de koekbodem in. Leg vervolgens in de koekast.
  • Mix 300 gram roomkaas samen met de suiker tot een smeuïg mengsel. Voeg hier een voor een de eieren aan toe.
  • Voeg een eetlepel van de witte chocolade hazelnootpasta toe en roer het goed door.
  • Vervolgens voeg je de zure room en de patentbloem toe. Roer dit goed door.
  • Hak de kinder bueno in kleine stukjes en smelt de melk chocolade au bain marie of in de magnetron.
  • Roer de chocolade door het cheesecake mengsel en voeg de stukjes kinder bueno toe. Verdeel dit over de koekbodem.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden voor een hetelucht oven of 160 graden voor een oven met boven/onder warmte en bak de cheesecake voor 45 minuten. Laat hem in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  • Zet hem vervolgens nog een paar uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.

Notities

* De hazelnotenpasta heb ik gemaakt volgens dit recept. Je kunt het ook kopen, online zag ik bijvoorbeeld dit!
Trefwoord Cheesecake, Hazelnootpasta, Bueno