Ga terug
Eierkoeken

Eierkoeken

Het zelf maken van eierkoeken is heel eenvoudig! Je wilt bijna geen eierkoeken meer kopen, elke week zelf een verse lading maken is toch veel lekkerder?
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram patentbloem
  • 175 gram suiker
  • 100 ml halfvolle melk evt. lactosevrij
  • 2 eieren en eidooier
  • 1 theelepel citroensap
  • 5 gram baking soda
  • 1 gram zout

Instructies
 

  • Mix de suiker samen met de eieren/eidooier, het zout en het citroensap totdat je een heel luchtig mengsel hebt (beetje vergelijkbaar aan biscuitmix voor taart). Dit mixen duurt minimaal 5 minuten en het kleurt beige/wit.
  • Zeef hier vervolgens de bloem en de baking soda doorheen en spatel dit voorzichtig door het deeg heen.
  • Als al het bloem is opgenomen, voeg je de melk toe en ook dit roer je door het beslag totdat alles is opgenomen.
  • Laat het beslag nu even 10 minuten rusten (eventueel in de koelkast als het warm is in de keuken).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel 4-6 bolletjes beslag op het bakpapier en zorg dat er genoeg ruimte is tussen de eierkoeken. In de oven zullen ze nog iets rijzen. Bak de eierkoeken 9-10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Trefwoord Eierkoeken