Ga terug
Pistache Blondies

Pistache Blondies

Heerlijke smeuïge blondies met meegebakken pistachenootjes en een topping van witte chocolade en stukjes pistache
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen en opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Vierkante bakvorm van 20 bij 20
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 225 gram boter
  • 275 gram patentbloem
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel pistache pasta zie opmerking onderaan recept
  • 75 gram gehakte pistache nootjes
  • snufje zout
  • 200 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt. Als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de pistache pasta toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
  • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
  • Hak de helft van de pistache nootjes en de helft van de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit bij het blondie mengsel. Roer dit goed door.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten.
  • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn.
  • Smelt de overige witte chocolade en verdeel dit over de bovenkant van de blondie. Hak de overige pistache nootjes fijn en verdeel dit over de witte chocolade.
  • Zorg dat je de blondie echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt. Zet hem bij voorkeur 2-3 uur in de koelkast om goed uit te harden

Notities

De pistache pasta kun je maken volgens dit recept. Je kunt dit eventueel ook weglaten en alleen de gehakte pistache nootjes toevoegen. 
Trefwoord Pistache pasta, Pistache, Blondies