Ga terug
Appelkruimel Boterkoek

Appelkruimel Boterkoek

Een heerlijke frisse boterkoek met laagje appels en een kruimellaag bovenop!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

  • Bakvorm 20 x 20
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 225 gram Roomboter
  • 225 gram Patentbloem
  • 100 gram Witte Basterdsuiker
  • snufje Zout

Appellaag

  • 1 Appel Jonagold of Goudreinet
  • 25 gram Kristalsuiker
  • 1 el kaneel

Crumble Laag

  • 60 gram Koude Boter
  • 75 gram Suiker
  • 75 gram Bloem
  • 1 zakje Vanillesuiker

Instructies
 

  • Mix in een grote kom de boter samen met de suiker en het zout totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Voeg dan de bloem toe en kneed dit met een keukenmachine of je handen tot een stevige samenhangende bal. Verpak dit in vershoudfolie of een plastic zakje en leg dit voor minimaal 20 minuten in de koelkast.
  • Schil de appel en snijdt in dunne partjes. Mix deze samen met de suiker en het kaneel zodat de smaken in de appel kunnen trekken.
  • Maak vervolgens de crumble laag. Snijdt de koude boter in kleine stukjes en mix dit samen met de (vanille)suiker en de bloem tot een kruimel mengsel. Doe dit door met je vingertoppen door de boter te gaan en dit te mengen met de bloem/suiker.
  • Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier zodat je de boterkoek er na het bakken makkelijk uit kunt halen. Doe hier het botermengsel in dat uit de koelkast komt. Leg hier de appelpartjes op en verdeel de crumble laag hier bovenop.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de boterkoek voor ongeveer 20 minuten.
  • Laat de boterkoek goed afkoelen, hij is nog erg zacht als hij uit de oven komt en hij heeft even tijd nodig om uit te harden.
Trefwoord Boterkoek, Appelkruimel, Appel Crumble