Ga terug
Witte Nutella Hazelnootpasta

Witte Chocolade Hazelnoot Pasta (Witte Nutella)

Zelfgemaakt witte chocolade hazelnoot pasta. Heel eenvoudig en staat zo op tafel!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch

Equipment

  • Food Processor

Ingrediënten
  

  • 150 gram Hazelnoten Witte hazelnoten
  • 100 gram Witte Chocolade
  • 1 tl Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de nootjes. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak ze ongeveer 8 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij kunnen komen.
  • Doe de hazelnoten in de Food Processor en vermaal ze. Je zult eerst hele fijn gehakte nootjes krijgen, maar als je door blijft mixen dan komt de olie uit de noten vrij. Maal voor ongeveer 5-7 minuten met wat pauzes om de food processor niet te overbelasten.
  • Het is de bedoeling dat je een smeuïge pasta krijgt van enkel de hazelnoten. Voeg eventueel wat zonnebloemolie toe, begin met een theelepel en kijk hoeveel er nodig is totdat je een egaal mengsel krijgt.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg dit toe aan het hazelnoten mengsel. Laat het afkoelen voordat je het opeet.
Trefwoord Hazelnootpasta