Ga terug
Blondies met Witte Chocolade

Blondies met Witte Chocolade

Blondies, de tegenhanger van de brownies. En hoewel je ze traditioneel niet met witte chocolade maakt, bevatten deze blondies dit wel! Extra lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen en opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 Stukjes

Equipment

  • Vierkante bakvorm van 20 bij 20
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 225 gram boter
  • 275 gram patentbloem
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
  • snufje zout
  • 200 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
  • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
  • Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten.
  • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.
Trefwoord Blondies, Witte Chocolade