Ga terug
Kruidnoten Kwarktaart

Kruidnoten Kwarktaart

Deze kruidnoten kwarktaart is gemaakt van een bodem met een heerlijke laag kruidnoten, vervolgens de kwark laag en kleine kruidnootjes bovenop.
Voorbereidingstijd 30 minuten
opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 personen

Equipment

  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 500 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 7 baadjes gelatine
  • 2 x 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 300 gram kruidnoten + extra voor bovenop
  • 80 gram gesmolten boter
  • 75 gram Crème Chantilly*

Instructies
 

  • Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde kruidnoten. Houd een klein beetje kruimels apart voor het op smaak brengen van de crème.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde kruidnoten over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
  • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker toe. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
  • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de kruidnoten bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de Crème Chantilly stijf met de 100 ml melk, mix dit met de overgebleven kruidnoot kruimels. Je kunt de Crème Chantilly ook vervangen door botercrème of opgeklopte slagroom. Versier de bovenkant van de kwarktaart met de crème en met wat kruidnootjes.

Notities

*Crème Chantilly is een wat lichtere tegenhanger van botercrème. Dit kun je bijvoorbeeld hier kopen
Trefwoord Kruidnoten Kwarktaart, Kwarktaart, Kruidnoten, sinterklaas taart