Ga terug
Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

Deze chocoladebroodjes zijn zo eenvoudig te maken! Je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig en ze staan zo op tafel1
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 5 Broodjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling
  • 150 gram chocolade melk of puur
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Scheutje melk

Instructies
 

  • Rol het verse bladerdeeg uit. Deze is vaak ongeveer 40 bij 25 cm lang. Snijd het bladerdeeg aan de lange kant in 5 stukken van 8 cm. (40 gedeeld door 5 = 8, mocht jouw bladerdeeg langer zijn, reken het dan even om zodat je broodjes allemaal net zo groot zijn!). Leg deze rechthoekige reepjes even aan de kant. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel/hak ongeveer 120 gram chocolade in blokjes. Leg een reep bladerdeeg neer en leg op ongeveer 3 cm van de korte rand twee stukjes chocolade, rol dit nu op en leg steeds twee extra stukjes chocolade neer, totdat je hele reep bladerdeeg is opgerold. Leg het niet te dicht tegen de rand aan, anders kan het er misschien uit lopen. Uiteindelijk heb je een broodje van 8 cm lang en ongeveer 3/4 cm breed. Herhaal dit met alle repen bladerdeeg.
  • Klop een eitje los en doe hier een snufje zout en een scheutje melk bij. Roer dit door elkaar en bestrijk hier de broodjes mee. Bak de broodjes voor 20 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen. Smelt ondertussen de overige chocolade en doe dit in een spuitzak. Knip het puntje er vanaf en ga over de broodjes heen zodat er strepen ontstaan. Laat de chocolade uitharden
Trefwoord Broodjes, Lunch, Chocolade