Ga terug
Cheesecake Aardbeien TIps voor de perfecte cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

De kleuren van de laagjes van deze no bake aardbeien cheesecake, daar wordt je toch meteen vrolijk van? En een super pluspunt, je hebt voor deze cheesecake geen oven nodig, het is namelijk (zoals de titel al doet vermoeden) een no-bake cheesecake!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 punten

Equipment

  • Springvorm 20-24* cm
  • Bakpapier
  • * hoe breder de springvorm, hoe lager de taart wordt

Ingrediƫnten
  

Koekbodem

  • 3/4 pak digestive koekjes
  • 100 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen

  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 350 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 bakje aardbeien bakje van 400-500 gram
  • 125 gram witte chocolade
  • 2 x 80 ml heet water
  • 8 blaadjes gelatine

Gelei topping en overige

  • 1/2 bakje aardbeien
  • 50 gram suiker
  • 60 ml water
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Begin met de onderste laag, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes.
  • Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast.
  • Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
  • Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.
  • Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
  • Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.
  • Pureer ongeveer de helft van het bakje aardbeien en voeg dit toe aan de ene kom met het roomkaas mengsel.
  • Zet een schaaltje met 80 ml heet water (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 4 blaadjes gelatine in oplossen.
  • Mix dit vervolgens met het aardbeien roomkaas mengsel. Stort dit vervolgens op de koekjesbodem, zorg dat het egaal is verspreid en zet dit vervolgens terug in de koelkast.
  • Smelt 125 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen. Mix dit vervolgens door de inhoud van de andere kom.
  • Laat wederom 4 blaadjes gelatine oplossen in 80 ml heet water en voeg dit toe. Verdeel dit vervolgens bovenop de aardbeienlaag.
  • Zet ook dit weer in de koelkast. Laat dit een uurtje staan voordat je de gelei laag maakt.
  • Als je de cheesecake een uurtje in de koelkast hebt laten staan, ga je aan de slag met de gelei. Pureer de andere helft van het bakje aardbeien (hou er +/- 3 over ter decoratie).
  • Breng 60 ml water aan de kook samen met 50 gram suiker. Voeg hier de gepureerde aardbeien aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken. Zeef dit vervolgens.
  • Het vocht dat je hebt opgevangen is nog heet, los hier vervolgens de overige 2 blaadjes gelatine in op. Laat dit even op temperatuur komen.
  • Als je het met je vinger kunt aanraken zonder dat het heet is, kun je het over de bovenste laag cheesecake verdelen. Zorg dat alles bedekt is en zet het vervolgens voor minimaal 4-6 uur, maar het liefste een hele nacht, in de koelkast.
Trefwoord Cheesecake, Aardbeien