Ga terug
Vegan Chocolade Tartelette

Vegan chocolade tartelettes

Deze tartelettes zijn volledig vegan. Ze zijn gemaakt met een deeg waarbij het ei is vervangen door sojamelk en de boter door margarine. Ze zijn gevuld met een ganache van pure chocolade en plantaardige slagroom en gevuld met kokos.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 6 stuks

Equipment

  • 6-10 bakringen van 6 of 8 cm.
  • 1x bakring van 8-10 cm.
  • Plasticfolie

Ingrediƫnten
  

Tartelettes

  • 100 gram bloem
  • 45 gram poedersuiker
  • 15 gram amandelmeel
  • Snufje zout
  • 60 gram koude plantaardige boter bijv. Flora Plant
  • 15 ml. sojamelk

Vulling

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml. plantaardige room
  • Kokosrasp
  • Vegan sprinkels

Instructies
 

  • Mix in een kom de bloem, de poedersuiker, het amandelmeel en een snufje zout.
  • Snijdt de koude boter in stukjes en voeg dit toe aan alle droge ingrediĆ«nten. Kneedt dit door, zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg vervolgens de sojamelk toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie, druk het wat plat en leg het voor minimaal een uur in de koelkast zodat het kan koelen.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik (eventueel met een beetje bloem).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Steek met de grootste bakring vormpjes uit en leg dit grotere rondje op de kleinere ring en druk dit voorzichtig naar beneden, zodat dit tegen de zijkanten van de bakring aan komt. Leg de taartjes op de bakplaat en zet deze taartjes nog een half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taartjes voor 20 minuten. Laat ze volledig afkoelen.
  • Verwarm de chocolade au bain marie en voeg de slagroom hier aan toe. Roer goed door totdat dit volledig is opgenomen.
  • Mix als laatste een handje vol geraspte kokos* door het chocolademengsel, proef of het voldoende op smaak is en zo niet, voeg dan nog wat extra kokos toe.
  • Vul de tartelettes met de chocolade ganache, versier met sprinkels en laat het opstijven in de koelkast.

Notities

Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra soyamelk toe. Als het te nat is, voeg je wat bloem toe.
*Hou je niet van kokos? Dit kun je natuurlijk ook achterwege laten!
Trefwoord Taart, Gebak, Vegan