Brood / broodjes

Eenvoudige Chocoladebroodjes!

Deze chocoladebroodjes zijn heel eenvoudig te maken en kunnen zo bij je op tafel staan tijdens het zondagochtend ontbijt! En dat ze zo snel te maken zijn doet zeker niets onder voor het eindresultaat. Wat zien deze broodjes er schattig uit en het allerbelangrijkste, ze zijn ook nog eens super lekker!

In Frankrijk noemen ze dit broodje ook wel een Pain au Chocolat. Hoewel dit recept voor eenvoudige chocoladebroodjes eigenlijk die naam niet mag dragen. Deze worden gemaakt van bladerdeeg, terwijl de echte pain au chocolat wordt gemaakt met vers croissant deeg (dus niet die uit blik 😉 ) Wist je dat er in Frankrijk verdeeldheid is ontstaan over de naam van dit broodje? Het overgrote deel van het land noemt ze Pain au Chocolat, maar in het zuidwesten van het land noemen ze hem ‘Chocolatine’. Laten wij het maar bij de Nederlandse versie houden: een chocoladebroodje!

Wil jij nou ook chocoladebroodjes maken en indruk maken op je partner, je ouders of je kinderen? Ga dan aan de slag met dit recept! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Eenvoudige Chocoladebroodjes van Bladerdeeg

Wat heb je nodig?

Voor 5 broodjes

1 rol vers bladerdeeg uit de koeling
150 gram chocolade (melk of puur)
1 ei
Snufje zout
Scheutje melk

Aan de slag!

Rol het verse bladerdeeg uit. Deze is vaak ongeveer 40 bij 25 cm lang. Snijd het bladerdeeg aan de lange kant in 5 stukken van 8 cm. (40 gedeeld door 5 = 8, mocht jouw bladerdeeg langer zijn, reken het dan even om zodat je broodjes allemaal net zo groot zijn!). Leg deze rechthoekige reepjes even aan de kant. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Verdeel/hak ongeveer 120 gram chocolade in blokjes. Leg een reep bladerdeeg neer en leg op ongeveer 3 cm van de korte rand twee stukjes chocolade, rol dit nu op en leg steeds twee extra stukjes chocolade neer, totdat je hele reep bladerdeeg is opgerold. Leg het niet te dicht tegen de rand aan, anders kan het er misschien uit lopen. Uiteindelijk heb je een broodje van 8 cm lang en ongeveer 3/4 cm breed. Herhaal dit met alle repen bladerdeeg.

Klop een eitje los en doe hier een snufje zout en een scheutje melk bij. Roer dit door elkaar en bestrijk hier de broodjes mee. Bak de broodjes voor 20 minuten totdat deze goudbruin zijn.

Laat ze even afkoelen. Smelt ondertussen de overige chocolade en doe dit in een spuitzak. Knip het puntje er vanaf en ga over de broodjes heen zodat er strepen ontstaan. Laat de chocolade uitharden.

Tip: als je niet heel veel chocolade hoeft te smelten kun je het ook vast in de spuitzak doen (niet het puntje er af knippen) en deze in een glas heet water hangen. Op deze manier smelt het heel snel en gaat er niets verloren door het overgieten van het bakje naar de spuitzak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s