Cheesecake

Lemon Meringue Cheesecake (no bake)

Deze cheesecake is zo heerlijk luchtig en zacht, alsof je een hapje neemt uit een wolkje, maar dan ook met een enorm lekkere smaak! Ik wilde al een tijdje een lemon meringue cheesecake maken, maar het is er eigenlijk nooit van gekomen. Geen idee waarom, maar afgelopen weekend heb ik me er aan gewaagd! En oh dit had ik echt eerder moeten doen, hij is heerlijk! Ik heb een voorkeur voor no bake cheesecakes aangezien deze een stuk minder machtig zijn dan gebakken cheesecakes en daarbij heb je (zoals de naam al suggereert) geen oven nodig. Ideaal!

Deze heerlijke cheesecake is gemaakt met een bodem en rand van digestive koekjes, een laag cheesecake met lemon curd, een laagje lemon curd gelei en afgebrande Italiaanse Meringue als topping. Citroen en Meringue is natuurlijk echt een klassieker, het past zo onwijs goed bij elkaar! Ga jij deze cheesecake ook maken? Ik ben benieuwd naar de foto’s!

Lemon Meringue Cheesecake

Wat heb je nodig voor deze cheesecake?

Voor de bodem
3/4 pak digestive koekjes
100 gram gesmolten boter

Springvorm 20-24* cm
Bakpapier

* hoe breder de springvorm, hoe lager de taart wordt

Cheesecake laag
3/4 van het recept voor lemon curd
1 eetlepel citroensap
200 gram roomkaas
150 ml halfvolle yoghurt
350 ml slagroom
50 gram suiker
100 ml heet water
5 blaadjes gelatine

Gelei
1/4 van het recept voor lemon curd
50 gram suiker
60 ml water
2 blaadjes gelatine

Meringue
2 eiwitten (= 60 gram)
36 ml water
120 gram suiker
Suikerthermometer

Aan de slag!

Zorg dat je het recept van de lemon curd al klaar hebt staan voordat je begint met de cheesecake. Je kunt deze het beste een dag van te voren maken, zodat je hem afgekoeld kan gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om een potje kant en klare lemon curd te gebruiken. Als je hem zelf maakt, zorg dat je hem even zeeft voordat je hem gebruikt.

Bodem
Begin met het vermalen van de koekjes. Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op en druk dit tegen de randen. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast. Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.

Cheesecake laag
Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker. Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Voeg hier nu 3/4 van de lemon curd aan toe en mix dit goed door elkaar en voeg een eetlepel citroensap toe. Laat de gelatine (5 blaadjes) oplossen in heet water en voeg dit toe aan de cheesecake. Mix dit goed door, stort dit op de koekbodem en laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Lemon Curd Gelei
Laat vervolgens de 2 overige blaadjes gelatine weken in het water. Breng 60 ml water en 50 gram suiker aan de kook. Voeg hier de overgebleven lemon curd aan toe en roer dit goed door. Het kan wat gaan klonteren, maar blijf goed roeren. Los de twee laatste blaadjes gelatine hier in op.  Laat dit even op temperatuur komen, als je het met je vinger kunt aanraken zonder dat het heet is, kun je het over de bovenste laag cheesecake verdelen. Zorg dat alles bedekt is en zet het vervolgens voor minimaal 4-6 uur, maar het liefste een hele nacht, in de koelkast.

Italiaanse Meringue
Breng in een pannetje de 120 gram suiker en 36 ml water aan de kook. Zet ondertussen de eiwitten aan en klop deze stijf. Als het suikerwater een temperatuur van 121 graden heeft bereikt, voeg je dit toe aan de eiwitten en klop op de hoogste stand totdat het mengsel is afgekoeld (ongeveer 10 minuten). Verdeel deze meringue over de taart heen en brand dit af met een brandertje.

Lemon Meringue Cheesecake - BakkenMetLisanne

Categorieën:Cheesecake, Zoete recepten

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s